Monica Fermo, una dintre cele mai îndrăgite actriţe din anii ’70 a murit la vârsta de 65 de ani. Povestea sa de viaţă este impresionantă! S-a retras din viața publică și a trăit peste două decenii la o mănăstire din Ierusalim.
Monica Fermo devenise, spre sfârşitul anilor ’70, una dintre cele mai provocatoare prezenţe de pe scena Teatrului Național București.
CITEŞTE ŞI: VEDETE CARE S-AU CĂLUGĂRIT! AU LĂSAT TOTUL PENTRU CREDINŢĂ
Blondă și cu ochi albaștri, Monica Fermo era considerată una dintre cele mai sexy actrițe din România. Publicul o iubea, ba chiar se putea spune că avea lumea la picioare.
Cu toate acestea nu găsise cheia fericirii. La vârsta de 15 ani s-a apucat de fumat, iar la 17 ani a avut „primul amor spiritual și fizic”. Apoi au urmat și altele: desfrânări, avorturi, beţii, petreceri.
„Primii mei paşi în viaţă au fost în monstruozitatea patimilor. La 15 ani m-am apucat de fumat, eram aşa de dependentă că am fumat până în ziua botezului; la 17 ani am avut primul amor spiritual şi fizic şi, de acolo, totul s-a derulat cu o viteză extraordinară către hăul de nepătruns cu mintea. Mulţumesc lui Dumnezeu că drogurile şi crima, violenţa la scară largă, nu existau pe vremea aceea, că le-aş fi împlinit şi pe acelea. Toate le-am făcut într-o nonşalanţă, într-o frenezie a tinereţii.
Ascultam muzică rock, iar pentru o tânără de 17-20 de ani, cum eram atunci, care mergea în discoteci şi se dezlănţuia în muzică, primea în mod subconştient toată informaţia satanică a acelei muzici. Şi urmau celelalte: sărutări, desfrânări, avorturi, fumat, beţii, petreceri… La 30 de ani aveam senzaţia fizică că purtam mereu în spate un sac extraordinar de greu.“
Nimic nu prevestea însă ceea ce avea să se întâmple în viaţa sa…
Odată cu trecerea timpului, artista de la Teatrul Național București s-a apropiat tot mai mult de Dumnezeu. A descoperit spiritualitatea în felul ei și a ales să devină măicuță în Țara Sfântă. Ultimii ani din viaţă i-a petrecut la Ierusalim acolo unde s-a şi stabilit.
Părinţii săi nu au fost foarte credincioşi, din acest motiv nu au mai botezat-o pe Monica, ea rămânând în legea iudaică. A primit botezul abia la vârsta de 32 de ani, atunci când a căpătat numele Elena. La Ierusalim era cunoscută drept Maica Ecaterina.